Termeni si Conditii

VĂ RUGĂM SĂ CITIȚI ACEST DOCUMENT CU ATENȚIE, PRIN FOLOSIREA SERVICIILOR NOASTRE SUNTEȚI DE ACORD CU TERMENII ȘI CONDIȚIILE DESCRISE MAI JOS

Acesta este un contract de adeziune la servicii, între tine și ATMBYTE.

ATMBYTE cumpără sau vinde active virtuale (BITCOIN -BTC și ETHEREUM – ETH).

Folosirea Site-ului web: www.atmbyte.ro reprezintă o acceptare și confirmare a faptului că dumneavoastră respectați Termenii și Condițiile, Politica datelor, AML/KYC, toate legile și reglementările. Noi vă furnizăm o modalitate simplă de a schimb monede virtuale prin intermediul ATM-ului.

Prin acordul pe care îl primim de la dumneavoastră, prin înregistrarea pe site, declarați că:

 • Sunteți de acord cu condițiile de utilizare
 • Aveți vârsta de cel puțin 18 ani
 • Aveti capacitatea deplină de a accepta aceste condiții de utilizare în scopul efectuării de tranzacții cu monede digitale
 • Sunteți de acord să faceți cumpărați/vindeți monede virtuale doar în nume propriu.

Pot exista situații în care, datorită cadrului legislativ al țării dumneavoastră de reședință, să nu vă fie permis să utilizați serviciile noastre. Nu ne asumăm răspunderea dacă, din anumite motive nu puteți accesa aplicația.

În cazul în care apare o eroare în aplicație la cumpărarea/vânzarea de monede digitale, iar valoarea trimisă de ATMBYTE este mai mare decât ar trebui să fie, sunteți obligați să restituiți valoarea respectivă.

Prin inițierea unei tranzacții confirmați implicit că îndepliniți următoarele condiții:

 • Monedele digitale pe care le vindeți nu provin din activități ilicite sau ilegale;
 • Vânzarea monedelor digitale nu reprezintă activitate de spălare de bani sau finanțare a terorismului;
 • Suma fiat folosită pentru achiziția de monede digitale nu provine din activități ilicite sau ilegale.

In cazul in care se demonstreaza ca unul din punctele de mai sus nu este îndeplinit, vă obligați să suportați prejudiciul și eventuale consecințe legale.

Prin utilizarea serviciilor noastre ne certificați faptul că fondurile încărcate platformă (fiat sau monede digitale) sunt deținute de dumneavoastră sau sunteți autorizați să efectuați tranzacții folosind aceste fonduri.

Prelucrarea datelor cu caracter personal

ATMBYTE prelucrează datele cu caracter personal ale clienților în conformitate cu legislația în vigoare aplicabilă în România. Scopul acestei notificări este informarea dumneavoastră cu privire la scopurile prelucrării, temeiul juridic al prelucrării, durata prelucrării, destinatarii datelor cu caracter personal colectate, modalitățile de exercitare a drepturilor individuale precum si informații legate de scopul secundar al procesării, daca datele vor fi prelucrate intr-un alt scop decât cel pentru care au fost colectate.

ATMBYTE colecteaza si prelucreaza datele dumneavoastra personale in urmatoarele scopuri:

 • marketing, pentru informarea si acordarea de beneficii de loialitate si pentru imbunatatirea permanenta a calitatii serviciilor si produselor oferite (transmiterea de stiri, promotii, produse noi);
 • solutionarea reclamatiilor si a solicitarilor din partea clientilor;
 • identificarea clientilor, efectuarea de verificari de integritate si detectarea si prevenirea potentialelor fraude;
 • comunicari sau raportari catre autoritatile, institutiile sau agentiile de stat sau guvernamentale abilitate;
 • asigurarea masurilor de securitate necesare (supraveghere audio-video).

Riscuri

Vă rugăm să vă asigurați că înțelegeți pe deplin riscurile implicate și, astfel, să nu investiți bani pe care nu vă permiteți să-i pierdeți. Piața monedelor digitale este foarte volatilă și predispusă la o schimbare rapidă a prețurilor. Operațiunile cu aceste monede sunt succeptibile de a fi catalogate ca iraționale, percepute ca o bulă speculativă care își pierde credibilitatea odata ce respectiva bulă se sparge. De asemenea, pot exista riscuri suplimentare pe care nu le-am trecut in acest document.

Deoarece piețele criptomonedelor sunt descentralizate și nereglementate, schimbul de monede digitale este un serviciu nereglementat care nu este guvernat de niciun cadru de reglementare specific. Asta înseamnă că nu este există nicio bancă centrală care să poată emite mai multe valute sau sa ia măsuri corectiive pentru a proteja valoarea monedelor într-o criză. Piața criptomonedelor este încă relativ nouă și incertă. Prețul sau valoarea monedelor pot crește sau descrește rapid în orice moment și chiar pot scădea la 0. Riscul pierderii în tranzacționarea sau deținerea unui activ digital poate să fie mai mare și poate duce la pierderea întregii valori.

Înainte de a tranzacționa criptomonede asigură-te că înțelegi toate riscurile. Ar trebui să utilizați serviciul nostru doar dacă:

 • Ai cunoștințe suficiente și relevante în tranzacționarea pe piețe volatile;
 • Tranzacționezi doar cu bani pe care îți permiți să-i pierzi;
 • Ai o toleranță la risc ridicată.

ATMBYTE nu își asumă responsabilitatea pentru volatilitatea pieței. Rata de schimb este în afara controlului nostru și nu suntem responsabili dacă suferiți pierderi ca urmare a tranzacționării cu cryptomonede. Spre deosebire de banii fiat, nicio bancă sau guvern nu poate stabiliza valoarea cryptomonedelor dacă se schimbă brusc.

Îndeplinirea obligațiilor fiscale de către client

Este responsabilitatea clientului de a determina ce regim fiscal se aplică tranzacțiilor cu monede digitale și de a achita toate taxele și impozitele datorate autorităților. Îndeplinirea obligațiilor fiscale de către client Este responsabilitatea clientului de a determina ce regim fiscal se aplică tranzacțiilor cu monede digitale și de a achita toate taxele și impozitele datorate autorităților.

Comisioane

ATMBYTE nu aplică niciun comision suplimentar față de costurile afișate în aplicație. Nu se aplică niciun comision suplimentar la schimbul cryptomonedelor.

Înregistrarea

Din când în când putem cere furnizarea de informații suplimentare, ca o condiție pentru utilizarea în continuare a serviciilor. Dacă faceți schimb de cryptomonede, ATMBYTE poate solicita informații pe care le consideră necesare pentru a valida identitatea dumneavoastră. ATMBYTE are dreptul să refuze activarea unui cont fără nicio explicație.

Protecția parolei și păstrarea informațiilor

Sunteți responsabili pentru păstrarea securității și controlul adecvat al tuturor ID-urilor, parolelor, cheilor de autentificare sau a altor coduri pe care le utilizați pentru a accesa serviciile noastre. Orice pierdere a informațiilor de mai sus, poate duce la restricționarea accesului la contul dumneavoastră.

Dreptul de a suspenda sau întârzia o tranzacție

Putem refuza procesarea oricărei tranzacții fără o notificare prealabilă și putem limita sau suspenda utilizarea de către dumneavoastră a serviciilor oferite de noi în orice moment. Se poate ca tranzacțiile să fie suspendate dacă se consideră că o tranzacție este suspectă, sau că aceasta poate încălcări ale legilor în vigoare sau încalcă termenii și condițiile. În caz de volatilitate mare în piață, situație economică neprevăyute sau de forță majoră, tranzacțiile pot suporta întârzieri.

Politica de prevenire a spălării banilor și finanțării terorismului (AML/CFT)

Politica ATMBYTE este de a interzice și a preveni în mod activ spălarea banilor și orice activitate care ar putea finanța terorismul. În acest sens, ATMBYTE respecta toate prevederile legale în domeniul AML/CFT.

Procesul de cunoaștere a clientelui (KYC)

Vom colecta suficiente informații pentru a permite identificarea dumneavoastră. Aceste verificări includ solicitarea de dovedire a identității unui client printr-un act de identitate emis de autorități. În unele cazuri este posibil să se ceară documente suplimentare.

Servicii

Achiziționarea de cryptomonede

Pentru a putea achizitiona cryptomonede va trebui să urmați instrucțiunile afișate de ATM.

Vânzarea de cryptomonede

Pentru a putea vinde cryptomonede vă rugăm introduceți suma și cryptomoneda pe care o doriți să o vindeți. După aprobarea tranzacției, ATM-ul vă va elibera numerarul.

Plângeri și reclamații

Orice nemulțumire pe care o aveți vă rugăm să ne-o transmiteți la adresa de email suport@atmbyte.roVeți primi un răspuns la nemulțumirea dumneavoastră în termen de 48 de ore reportate la o zi lucrătoare.

Clientul declară ca este de acord să nu facă publice aceste nemulțumiri (pe rețelele de socializare, media sau în orice modalitate) sub rezerva raportării daunelor cauzate pentru prejudiciul de imagine adus companiei.

Orice reclamație se depune în termen de maxim o luna de la data situației reclamate. Daca noi nu vă soluționăm reclamația, aceasta poate fi înregistrată la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului conform legii, prin Telefonul consumatorilor 0219551 sau accesând www.anpc.ro unde aveți la dispoziție la dispoziție un formular de sesizare online și adrese de email dedicate acestui proces.

Politica cookies:

Folosim cookies pentru functionarea corecta a site-ului, masurarea traficului si functionalitati care ne permit sa iti prezentam un continut particularizat preferintelor tale.

ro_RORomanian